
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:14
توضیحات
تاریخ گسترش اسلام در میانمار به قرن اول هجری برمی&rlm گردد. بعد از ظهور اسلام و گرایش اعراب و ایرانیان به اسلام، دریانوردان عرب و ایرانی مسافرت&rlm های دریایی خود را به طریق قبل&rlm ادامه می&rlm دادند و در مسیر خود احیانا دست&rlm به تبلیغ و دعوت مردم&rlm به اسلام می&rlm زدند.
بعدها بازرگانان مسلمان از مسیرهای زمینی که از منطقه غربی&rlm میانمار و ایالت آراکان این کشور می&rlm گذشت&rlm به مناطق غربی چین سفرمی&rlm کردند. بسیاری از این افراد در منطقه حاصلخیز و مستعد ساحلی&rlm آراکان، رحل اقامت افکندند و اولین مناطق تجمع مسلمانان راایجاد کردند. سیاحان چینی در نوشته&rlm های خود از مناطق ایرانی&rlm نشین&rlm در مرزهای بین میانمار و یونن(ایالتی در جنوب غربی چین)در قرن&rlm سوم میلادی یاد کرده&rlm اند.
رافائل ایزرائیلی می&rlm نویسد: تاجران عرب در قرن اول هجری&rlm درناحیه آراکان واقع در غرب برمه و در نقطه مرزی با بنگلادش&rlm اقامت گزیده و اسلام را در این سرزمین انتشار دادند. اما گفته&rlm می&rlm شود در سال 588 هجری مطابق با 1192 میلادی، اسلام در این&rlm سرزمین گسترش یافت و در قرن نهم و دهم میلادی بازرگانان ایرانی&rlm و عرب دراین مکان استقرار یافته و به نشر اسلام پرداختند. مسلمانان ساکن هند نیز در این سرزمین به گسترش اسلام اقدام&rlm نمودند و مسلمانان برمه در سطح وسیعی باهند به تجارت پرداختند. در سال 1870 م عده&rlm ای از مسلمانان « یون نان&rlm » موسوم به پانتای&rlm که در قیام این ناحیه شکست&rlm خورده بودند به صورت پناهنده از چین&rlm به برمه آمدند. برخی مسلمانها هم در شرایط عادی به عنوان&rlm بازرگان، چین را به قصد برمه ترک گفتند و لذا حرکت مهاجرین&rlm مسلمانان به سوی برمه گسترش یافت.
از بین مسلمانان برمه، آنان که منشا هندی دارند برخی، ازاعقاب مردمی هستند که در اواخر قرن هیجدهم از شمال هند به برمه&rlm آمدند تا به خدمت واحدهای ارتش بزرگ « آلومپرا» در برمه علیادرآیند. با فتح هند در سال 1824 م به دست انگلیسی&rlm ها، مهاجرت وسیع&rlm مسلمانان هند به برمه شدت یافت و بسیاری از آنان در رانگون&rlm مرکز برمه در تجارت و سایر فعالیت&rlm های اقتصادی شرکت داشتند. در رانگون و مناطق وسیع دیگر، سنی&rlm های بنگالی و جوامعی ازشیعیان در کنار یکدیگر زندگی می&rlm کنند و هرکدام مراسم ویژه خودرا دارند.
مسلمانان برمه با مسلمانان چین نیز ارتباط خوبی دارند که&rlm پیوند اساسی آنان توسط « پانتاهای&rlm » که قومی پرتوان و مهاجم&rlm بودند و در راههای تجاری « یون نان&rlm » و گذرگاههای خطرناک وکوهستانی برمه با شغل کاروان&rlm داری در رفت و آمد بودند. مربوطمی&rlm شود.

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-109253-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85-%d8%af%d8%b1-%d9%85%db%8c%d8%a7%d9%86%d9%85%d8%a7%d8%b1/
- ۹۵/۰۷/۰۸